All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:
PCR test keelswab
Bij verdenking van een acute besmetting
PCR-test Keelswab voor € 145,-
✓ Deze medische dienst is vrijgesteld van BTW (0%)
✓ Uitslag binnen 8 – 12 uur op een Engels reiscertificaat
✓ RIVM goedgekeurd
Orofaryngeale (keel) bemonstering is gemakkelijker uit te voeren. Om praktische redenen geeft men vaak de voorkeur aan deze keelswab. Zoals in meerdere studies aangetoond, kan men opteren voor het eerst afnemen van een orofaryngeale swab, waarmee nadien ook de neus wordt bemonstert (gecombineerde keel- en oppervlakkige neusswab).

Hoe vraag ik de SARS-CoV-2 PCR keelswab aan?

  • Er zijn verschillende mogelijkheden om de PCR keelswab aan te vragen. Als consument, ondernemer of reiziger kun je rechtstreeks een afname inplannen via onze contactpagina of hieronder via de button: “Ja, ik wil me laten testen”. Verdere instructies worden vervolgens per mail gegeven.
  • Voor bedrijven bieden wij een afnamepakket. Het is mogelijk om op locatie de afnames te verzorgen. Werknemers kunnen ook naar een vooraf uitgekozen locatie verwezen worden, alwaar een afnameset voor de PCR keelswab beschikbaar is.
  • Voor zorgverleners kan de test individueel of collectief afgenomen worden. Op aanvraag is een afnamepakket samenstellen mogelijk.
Diagnostische test

Een COVID-19-infectie kan worden gediagnosticeerd uit monsters van de bovenste luchtwegen door de orofarynx en de nasopharynx. Via de onderste luchtwegen door monsters uit sputum en bronchiaal vocht. Een monsters van de bovenste luchtwegen; de oropharynx (keel) en nasopharynx (diepe neus) swab, is eenvoudig te verzamelen. Het monster moet binnen de eerste paar dagen na het begin van de symptomen worden afgenomen, omdat de RNA-positieve rate een piek bereikt 7 tot 10 dagen na het begin van de symptomen en daarna gestaag afneemt. Het is belangrijk om de uitstrijkjes goed af te nemen, door bemonstering vanuit het achterste rhinopharyngeale amandelgebied.

Wetenschappelijk

Een onderzoek van IDSA* bevestigd de richtlijnen van de CDC (Centers for Disease Control & Prevention) die uitstrijkjes van NP (diepe neusafname) en OP (keelafname) identificeren als acceptabele monsters voor SARS-CoV-2 RNA-testen. Voor het testen van personen die al verder in het ziekteverloop zitten (tot 5-6 dagen na besmetting), zou een NP-uitstrijkje een relatief gevoeliger type monster kunnen zijn. Ongeveer 6-7 dagen na het begin van de ziekte (besmetting) is het testen op antistoffen IgM/IgG een goede optie.

*IDSA (Infectious Diseases Society of America). United States, January 2020–February 2020. Performance of Oropharyngeal Swab Testing Compared With Nasopharyngeal Swab Testing for Diagnosis of Coronavirus Disease 2019.

Hoe werkt het?

Het hoofd wordt iets naar achteren gebogen. Met behulp van een spatel kan de tong heel even naar beneden gehouden worden. Met een wattenstaaf wordt er een uitstrijkje genomen achter in de keel. Dit kan even kriebelen en voor een vreemd gevoel zorgen. Pijnlijk is het niet. Het uitstrijkje gaat in een buisje met vloeistof. Daarna direct gelabeld en dezelfde dag nog op transport naar het laboratorium, waar het de volgende werkdag (inclusief zaterdag) verwerkt wordt en wacht om geanalyseerd te worden.

Analyse & uitslag

Vanaf de verwerkingsdag wordt er gestreefd naar een uitslag binnen 72 uur. Dit in verband met enorme drukte en het analyseren op tijd van binnenkomst van het monster. De monsters worden uitgezet in één van de meer dan 30 beschikbare gecertificeerde labs die tevens samenwerken met het RIVM. Het is mogelijk dat de uitslag eerder bekend is. Zodra de analyse voltooid is en er een definitieve uitslag beschikbaar is, bellen wij u op.

In het kort

Dus: Uitslag binnen 8 – 12 uur op een Engels reiscertificaat
Voordeel: wij zijn altijd bereikbaar en vertellen u precies hoe snel u ingepland kunt worden
Handig: wij adviseren de juiste test voor uw persoonlijke situatie
Ideaal: wij werken professioneel en hebben plezier in adviseren

Snelle analyse

Mocht u een snellere diagnostische analyse prefereren, kunt u overwegen om te kiezen voor de antigeentest (Ag) welke verder op de website is beschreven. Dit is een test die met een nasale swab wordt afgenomen, waarbij de uitslag in 15-30 minuten bekend is.