All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:
Corona Preventief Nieuws
Samen werken aan jouw welzijn, onze veiligheid en een krachtige toekomst.

Interview | Jos de Blok

  • Zorgverleners zijn de grootste besmettingshaard van het coronavirus geworden. Door hen onbeschermd te laten werken, raken er onnodig veel mensen besmet. Dat zegt Jos de Blok, oprichter en directeur van thuiszorgorganisatie Buurtzorg in een vraaggesprek met NRC.
  • De Blok verwijst onder meer naar recent onderzoek uit Groningen waaruit blijkt dat 56 procent van de geïnfecteerden werkzaam is in de zorgsector. Bij zeventien verpleeghuizen in de regio Nijmegen bleken vier op de tien personeelsleden besmet.
  • Volgens De Blok zijn zorgverleners de afgelopen tijd onvoldoende getest en onvoldoende beschermd. Dit noemt hij een „enorme inschattingsfout”.
Overgenomen van https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/13/de-zorgverleners-worden-niet-voldoende-beschermd-a3996670
BN DeStem
Mobiele prikpost Oud Gastel stopt, testen gaat verder in Fijnaart
OUD-GASTEL/FIJNAART – De tent is opgebroken, de mobiele prikservice verdwenen. Een maand lang voerde Team Corona Preventief op een leegstaand bedrijfserf in Oud-Gastel sneltesten op corona uit. Betrouwbaar of niet, uit het hele land kwamen honderden mensen naar de drive in-prikpost.
BN DeStem
Aanmeldingen voor drive in-prikpost Oud Gastel stromen binnen: ‘Zelfs vanuit Groningen’
OUD GASTEL – Er blijkt behoorlijk wat animo voor de drive in-prikpost in Oud Gastel, waar mensen hun bloed kunnen laten testen op corona. Volgens initiatiefneemster Silvia Molendijk van Team Corona Preventief uit Fijnaart stromen de aanmeldingen binnen.

Huidige aanpak risicocommunicatie

In de huidige, vooral traditionele aanpak van risicocommunicatie – die vooral gericht is op het verstrekken van informatie – ligt de nadruk op het maken van bewuste gedragskeuzes. De praktijk laat echter zien dat gedragsverandering ons niet gemakkelijk afgaat, waardoor we vaak terugvallen in gewoontegedrag.

Onderzoek bevestigt dat dergelijke traditionele maatregelen over het algemeen effectief zijn in het beïnvloeden van de intentie tot gedragsverandering, maar dat daadwerkelijke gedragsverandering vaak uitblijft. Voorlichting over het verspreiden van het virus via de handen leidt dus vaak tot de intentie om de handen vaker te wassen, maar deze handeling zal niet altijd consequent worden uitgevoerd.

Alternatieve handelingsperspectieven

Communicatie over het gewenste gedrag moet zo duidelijk en gemakkelijk mogelijk zijn. Kies voor eenvoudig taalgebruik om gewenst gedrag concreet maken. Bijvoorbeeld: ‘was je handen minstens 30 seconden als je het huis verlaat of betreedt’, in plaats van ‘was vaker en langer je handen’. Het tonen van het gewenste gedrag – bijvoorbeeld via instructievideo’s – kan de boodschap verder verhelderen en versterken (tabel).

BN DeStem
Corona gehad of niet? ‘Drive in-prikpost’ geeft duidelijkheid.
OUD GASTEL/FIJNAART – Vanuit je auto bloed laten prikken en binnen vijftien minuten weten of je corona hebt of hebt gehad? Dat kan vanaf volgende week in Oud Gastel.
Kantoor

Molenstraat 68
4793 EH Fijnaart
Nederland

Contact

+31 (0)168 32 10 66
+31 (0)6 27 35 55 53
info@coronapreventief.nl

Prikpost

Molenstraat 68
4793 EH Fijnaart
Nederland

Copyright © 2020 – Team Corona Preventief