All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:
Sneltest antistoffen
Acute – gevorderde besmetting of doorgemaakt
Sneltest Corona – IgM / IgG voor € 75,00 excl. btw | € 90,75 incl. btw
U ontvangt na 20 minuten het certificaat met uw testresultaat
COVID-19 heeft ons totaal overrompeld en roept veel vragen op. Dit is ook van toepassing op ons; Team Corona Preventief. Wij willen graag ondersteunen, maar weten ook niet alles. Dat kan ook niet, daarvoor is het nog te nieuw en onbekend. Wat we weten, zullen we delen. We onderzoeken, vragen na, luisteren, bekijken en adviseren.

Zover we nu weten is het testen op antistoffen een mogelijkheid om verspreiding van Corona onder de bevolking te verminderen. Door te inventariseren wie er al antistoffen hebben aangemaakt tegen het Coronavirus, kan een inzicht verworven worden in de gezondheidsstatus van de inwoners van Nederland.

We hebben veel onderzoek gedaan naar en over de sneltest op antistoffen en kunnen nu een betrouwbare COVID-19 sneltest bieden.

Het doel van deze test is kijken of je antistoffen hebt aangemaakt. Is de IgG uitslag positief heb je hoogstwaarschijnlijk Corona gehad en ben je hierdoor (verwacht men) immuun voor een nieuwe coronabesmetting. Als je weet dat je Corona hebt gehad, is het eenvoudiger om je leven weer op te pakken en naar buiten te treden.

Ook voor bedrijven is het een ultieme tool om te kijken welke werknemers waar ingezet kunnen worden. Zij die antistoffen hebben opgebouwd zouden sneller in staat zijn om een fysiek klantencontact aan te gaan en werknemers die nog geen antistoffen hebben, zou je extra kunnen beschermen. Werknemers van bedrijven die diensten verlenen bij mensen thuis, zoals schilders, loodgieters, wijkverpleegkundigen en de thuiszorg zouden hun diensten kunnen blijven verzorgen zonder de angst besmet te raken of te besmetten.

Hoe vraag ik de COVID-19 sneltest of laboratoriumtest aan?

 • Er zijn verschillende mogelijkheden om de COVID-19 sneltest aan te vragen. Je kunt als consument een aanvraag indienen, dan wordt er een locatie aangewezen waar u naar toe kunt om de test te laten afnemen.
 • Voor bedrijven kunnen wij een afnamepakket aanbieden. Het is mogelijk om op locatie bij het bedrijf de afnames te verzorgen. Werknemers kunnen ook naar een vooraf uitgekozen locatie verwezen worden. Hiervoor is een IgA en IgG test beschikbaar, waarbij veneus bloed wordt afgenomen en ingestuurd naar het laboratorium. Deze manier van testen heeft een bredere detectiemogelijkheid omdat er meer bloed gebruikt wordt.
 • Voor zorgverleners kan de test individueel of collectief afgenomen worden, ook hier kunnen wij een afnamepakket voor samenstellen.
Onze antistoffen IgM/IgG sneltesten
 • InTec COVID-19 IgM/IgG antistoffen sneltest
 • Boson COVID-19 IgM/IgG antistoffen sneltest
Antistoffen

IgM is bij een infectie vaak het eerst geproduceerde antistof dat later wordt ‘afgelost’ door IgG en is met zijn tien bindingsplaatsen een uitstekende immunoglobuline voor het wegvangen van antigenen.

IgG wordt aangemaakt bij grotere hoeveelheden of bij een herhaald contact met het antigeen (virus). Het IgG-molecuul kan beschouwd worden als een typische antistof. Aan de aanwezigheid van IgG antistoffen kun je zien of je desbetreffende ziekte hebt doorgemaakt.

IgA wordt aangetroffen in mucosale (slijmvlies) secreties en in de ingewanden geproduceerd. Het is aanwezig in de gastro-intestinale organen (darm, maag), prostaat, respiratoir epitheel en in lage concentraties in het bloed. Bij IgA-deficiëntie zitten er te weinig of geen IgA-antistoffen in het bloed. Dat kan een vals negatieve uitslag geven.

Daarom testen
 • Consumenten: Het sociale leven kan weer opgepakt worden. Er is meer duidelijkheid, waardoor psychische druk afneemt. Ontspannen en vrijelijk kunnen zijn in omgang.
 • Verzorgenden: Flexibel en op meerdere plekken kunnen werken zonder de angst besmet te raken of te besmetten. Mogelijkheden m.b.t. inzetbaarheid zijn vergroot. Minder beschermende middelen nodig. Isoleren kan worden gereduceerd.
 • Positioneren van werknemers: Voor bedrijven een ultieme tool om te kijken welke werknemers waar ingezet kunnen worden. Degene met antistoffen in de ‘frontlinie’.
 • Bedrijven die diensten verlenen: Werkenden bij mensen aan huis, zoals schilders, loodgieters, wijkverpleegkundigen en de thuiszorg. Ontspannen kunnen werken zonder de angst besmet te raken of te besmetten.
Wanneer test aanvragen?
 • Vraag de test aan, minimaal 12-18 dagen na de eerste verschijnselen van de Corona symptomen, want IgG en soms zelfs IgM antilichamen kunnen pas 14-28 dagen na de eerste ziekte verschijnselen gevormd worden.
 • Mensen die te vroeg getest worden, kunnen wel IgM antistoffen aangemaakt hebben (dus IgM positief testen), maar nog geen IgG antistoffen aangemaakt hebben. Dan is er na 10-14 dagen weer een testcontrole nodig, om uiteindelijk nog eens op de IgG antistoffen te testen.
 • Het kan voorkomen dat de sneltest wel een IgM positief geeft en je geen klachten hebt. Je kunt dan alsnog na 3 dagen ziek worden.
Over de afname
 • De COVID-19 sneltest is geen thuistest. De afname voor de COVID-19 sneltest kan bij ons aangevraagd en geregeld worden.
 • Na 10 -15 minuten weet u de uitslag.
 • Wij vragen u dan vooraf een formulier in te vullen, waarin u aangeeft waarom u getest wilt worden en of u koorts en bepaalde Corona gerelateerde klachten heeft gehad.
 • Tevens moet u bevestigen dat u geen koorts en klachten heeft op het moment van afname. Dit ter voorkoming van het overdragen van een eventuele besmetting doordat u het virus op dat moment bij u draagt. Deze bevestiging is in lijn met de (huis)artsen Triage. Voordat u binnenkomt op de testlocatie, wordt er nog een koortsmeting gedaan. Heeft u koorts, dan zal betreden van de testlocatie niet zijn toegestaan.
 • Wanneer wij vermoeden aan de hand van een IgM positieve en IgG negatieve uitslag, dat u op het moment van afname een actieve Coronabesmetting doormaakt, adviseren wij een controle test na 2 dagen bij uw huisarts. Zij dienen een melding maken bij de GGD.
Contactgegevens

Molenstraat 68
4793 EH Fijnaart
Nederland

Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 17:30 uur
Zaterdag: 10:00 – 15:00 uur
Zondag: gesloten

Nieuwsbrief

  Registratienummers

  BIG: 69024879601
  AGB zorgverlener: 90032008
  AGB onderneming: 90066139

  Copyright © 2020 – Team Corona Preventief